$type=slider$sn=0$l=1$c=6$m=0$show=home

[NIEUWS]_$type=three$c=3$au=0$cm=0$show=home

Een huis kopen met een vochtprobleem? Doen of niet?



Als je de vastgoedmarkt afschuimt is de kans vrij groot dat je bepaalde woningen tegenkomt die te kampen hebben met vochtproblemen. Het is belangrijk dat je als koper op de hoogte bent van een eventueel vochtprobleem en de mogelijke kostprijs en overlast van de oplossing ervan. Op basis hiervan kan een bod gedaan worden, rekening houdend met de overlast die een vochtprobleem met zich meebrengt.


Hoe kan je vocht herkennen?

Er zijn verschillende meetoestellen om vocht in de muren te meten, maar je kunt vochtproblemen ook zelf herkennen. Het is belangrijk dat je op twee zaken let:
  1. Ten eerste is het bouwjaar zeer belangrijk. Als je een huis van voor 1950 koopt, vraag je best aan de eigenaar of er al enige actie is ondernomen tegen vochtproblemen. Huizen van dergelijke ouderdom hebben bij aanbouw meestal zelfs geen vochtkering, hier is de kans dus groot dat ze opstijgend vocht in de muur hebben. Is er al een behandeling geweest, vraag je best de facturen hiervan op ter bewijs van garantie en behandeling. 
  2. Ten tweede kan je op simpele manier opstijgend vocht (grondzouten) herkennen door de kloptest. Hoe doe je dat? Je klopt op de bezettingslaag (een 10-tal cm boven de plint) om de hechting ervan te controleren. Klinkt deze hol? Dan is de kans vrij groot dat er vocht in huis is. Ook een oudere woning met lambrisering tot op 1m of valse wanden tegen de muur zal wellicht bepaalde vochtproblemen verbergen, die pas bij verbouwing tevoorschijn komen.  


Kopen of niet? 

Als koper moet je goed op de hoogte zijn van de gevolgen van vochtige muren. Zo is het belangrijk om te weten dat een vochtige muur een koudebrug vormt en een bron van schimmels is. Dit is niet enkel slecht voor het leefklimaat, maar zorgt ook voor minder goede isolatie. Je kunt de muren wel herschilderen of opnieuw behangen, maar dan is de kans groot dat dit enkele keren per jaar zal moeten doen.

Opstijgend vocht kan echter vrij simpel aangepakt worden. Als je, via onderhandeling, 5 tot 10% marge op de verkoopprijs inrekent voor de behandeling van het vocht, kan je die 5 of 10% van de prijs gebruiken om de kost van een vochtbehandeling te dekken. De verkoper zal niet lang twijfelen en zal het huis graag voor wat minder verkopen, aangezien een huis met vochtproblemen eventueel nog lang te koop zal staan.



Heb je recent een huis met vochtproblemen gekocht? 
Vraag een gratis vochtanalyse aan, samen bespreken we de vochtbehandeling die erbij komt kijken. 

$show=/p/jobs.html$type=one$m=0$rm=1$sn=1$c=5$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/jobs.html

$show=/p/nieuws.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/tips-advies.html$type=two$m=0$c=10$p=1

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

Naam

faq,19,in de kijker,17,jobs,5,nieuws,16,nieuwsbrief,11,slider,6,tips & advies,20,
ltr
item
aquatec-vochtbestrijding: Een huis kopen met een vochtprobleem? Doen of niet?
Een huis kopen met een vochtprobleem? Doen of niet?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgCrMd_MEuuNtKTPcLUB-1dIhqGIbojih-yub88s35shh73JogwRfVdVhMEWSNADkUkXCgRPAuStZN_kyMgx9areSnpQFJsR2tWXaFWfgQtOStc70CEmTnYkf3YNVa7R1UF0M_BKx3Qlh0/s640/aquatec+huis+kopen+vocht.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgCrMd_MEuuNtKTPcLUB-1dIhqGIbojih-yub88s35shh73JogwRfVdVhMEWSNADkUkXCgRPAuStZN_kyMgx9areSnpQFJsR2tWXaFWfgQtOStc70CEmTnYkf3YNVa7R1UF0M_BKx3Qlh0/s72-c/aquatec+huis+kopen+vocht.jpg
aquatec-vochtbestrijding
https://blog.aquatec-vochtbestrijding.be/2019/04/een-huis-kopen-met-een-vochtprobleem.html
https://blog.aquatec-vochtbestrijding.be/
https://blog.aquatec-vochtbestrijding.be/
https://blog.aquatec-vochtbestrijding.be/2019/04/een-huis-kopen-met-een-vochtprobleem.html
true
7972093348227060080
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy