$type=slider$sn=0$l=1$c=6$m=0$show=home

[NIEUWS]_$type=three$c=3$au=0$cm=0$show=home

Waarom het altijd een goed idee is om een plant in huis te halen


Wist je dan planten, naast een mooie aanvulling van je interieur, ook goed zijn voor je gezondheid? Planten zijn luchtzuiveraars, ze geven rust en hebben een helende werking.

Planten zuiveren de lucht 

Een gezonde lucht is belangrijk. Studies wezen aan dat de lucht binnen zo'n twaalf keer meer vervuild kan zijn dan de buitenlucht, onder andere door de chemische stofdeeltjes in schilderijen, meubels, kledij en bouwmaterialen. Planten kunnen hiervoor een oplossing bieden: ze nemen schadelijke stoffen uit de lucht op en breken die af. Op die manier verminderen ze onder andere de concentratie koolstofdioxide en andere verontreinigende stoffen terwijl ze de luchtvochtigheid verhogen. Bovendien hebben sommige planten, zoals Gerbera's, ook een goede invloed op je slaap doordat ze 's nachts zuurstof afgeven.

Planten in huis zijn goed voor je gezondheid 

Planten zorgen voor meer zuurstof in de lucht. Daarnaast kunnen planten helpen om depressies tegen te gaan en zorgen ze voor een beter humeur en een gevoel van gelukzaligheid. Voor mensen die bijvoorbeeld op een appartement wonen en geen huisdieren mogen houden, kunnen planten een alternatief bieden. Zorg dragen van een levend organisme zou namelijk de kans op depressies en eenzaamheid verminderen.

Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat de aanwezigheid van planten stress en angst vermindert. Planten stralen rust uit, waardoor mensen die zich in een 'groene' ruimte bevinden een lagere bloeddruk hebben en zich meer ontspannen en optimistischer voelen. Een relaxte sfeer en gezonde lucht zorgen dus voor een betere gemoedstoestand, maar ook voor een betere concentratie en productiviteit. Het is aangetoond dat mensen die werken in een omgeving met planten een beter geheugen hebben en nauwkeuriger werk leveren.

Kamerplanten zijn bovendien natuurlijke bestrijders van allergieën: wie van jongs af aan in een omgeving met planten leeft, heeft een verminderde kans op allergieën. Kamerplanten verlagen de kans op een verkoudheid en keelpijn met 30%. Dit is te danken aan het feit dat planten de luchtvochtigheid verhogen en de aanwezigheid van stofdeeltjes in je huis verminderen.

Planten hebben een helende werking 

Planten hebben vaak een 'helende' werking. Het sap van Aloë Vera, bijvoorbeeld, helpt uitstekend tegen brandwonden, terwijl goudsbloemen gebruikt kunnen worden voor geïnfecteerde huiswonden en kamille een kalmerend effect heeft op de maag. Daarnaast hebben planten ook een positief effect op het genezingsproces van ziekenhuispatiënten. Onderzoek wees uit dat patiënten met planten in hun kamer beter recupereerden dan patiënten zonder planten in hun kamer, als gevolg van een lagere bloeddruk en verminderde gevoelens van angst, pijn en vermoeidheid.

Planten fleuren je interieur op 

En last but not least: planten zijn mooi en geven je interieur een rustige, natuurlijke en mooie uitstraling. Ze zorgen als het ware voor een upgrade van je interieur, ze fleuren een lege woonkamer, keuken of slaapkamer op.


Train je groene vingers en zorg voor een gezonde, mooie omgeving in huis! Eén plant voor elke 10 meter in huis zou volstaan voor een optimale luchtkwaliteit. 

$show=/p/jobs.html$type=one$m=0$rm=1$sn=1$c=5$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/jobs.html

$show=/p/nieuws.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/tips-advies.html$type=two$m=0$c=10$p=1

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

Naam

faq,19,in de kijker,17,jobs,5,nieuws,16,nieuwsbrief,11,slider,6,tips & advies,20,
ltr
item
aquatec-vochtbestrijding: Waarom het altijd een goed idee is om een plant in huis te halen
Waarom het altijd een goed idee is om een plant in huis te halen
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhyTiFmGerGflgpIuGbrP-Nn5ftsGbAhxlt6EmgQsrJlN5TxNCAl0Jrw3P8g7LR74zIi7rDblHiSrF8uPGnMkpmHfdokrJAokDceo9yLa0BAdqGNwW8yH7uke3GUDanr4_RWEve2I7R-do/s640/aquatec-planten-zuiveren-lucht.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhyTiFmGerGflgpIuGbrP-Nn5ftsGbAhxlt6EmgQsrJlN5TxNCAl0Jrw3P8g7LR74zIi7rDblHiSrF8uPGnMkpmHfdokrJAokDceo9yLa0BAdqGNwW8yH7uke3GUDanr4_RWEve2I7R-do/s72-c/aquatec-planten-zuiveren-lucht.jpg
aquatec-vochtbestrijding
https://blog.aquatec-vochtbestrijding.be/2019/05/waarom-het-altijd-een-goed-idee-is-om.html
https://blog.aquatec-vochtbestrijding.be/
https://blog.aquatec-vochtbestrijding.be/
https://blog.aquatec-vochtbestrijding.be/2019/05/waarom-het-altijd-een-goed-idee-is-om.html
true
7972093348227060080
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy